Skibiometrie

Dit programma is erop gericht om het beste uit u en uw uitrusting te halen. Via standaarden uit de biometrie, didactiek en methodiek en uit de skitechniek werken we aan een proces naar een juiste chemie tussen de fysiologie van de skiër en zijn/haar materiaal. Vanuit onze passie voor de sport weten we dat we iedere skiër kunnen verbeteren en dat geen enkele skiër ongemak hoeft te hebben tijdens het skiën.

Het programma wordt volledig aangepast aan uw behoeften en is gebaseerd op jarenlange ervaring en intensief testen en meten.

Persoonlijk heb ik in mijn lange staat van skidienst altijd perfectie nagestreefd niet alleen in skitechniek maar ook in het skimateriaal.

“Voor vrijwel iedere sport hebben we materiaal nodig. Mijn hele leven intrigeert het mij een perfecte afstemming van dit materiaal op de sporter te bereiken. Alleen op deze manier is het mogelijk het maximale uit je kunnen te halen en op ieder niveau een aangename en ontspannende tijd door te brengen.”

Tijdens mijn opleiding als Gegradueerde in de Lichamelijke Opvoeding en bij verdere opleidingen tot trainer kreeg ik ook de mogelijkheid om de sport als wetenschap, als mens en het materiaal op verschillende manieren te benaderen en te onderzoeken.

 Vele sport- en fitting analyses gebeuren in een stilstaande stand. Volgens ons is het dan ook niet efficiënt een voet of lichaam te analyseren in stilstand wanneer ons doel een juiste fitting voor sportapplicaties (waar beweging één van de hoofdkenmerken is) te willen bereiken. Daarom gaan wij in onze sport- en fitting analyses een stap verder. Om u een goede fitting aan te bieden met het beste eindresultaat vindt u  bij ons de mogelijkheid voor een totale analyse ter verbetering van uw sportprestaties. De biomechanica van uw lichaam, uw sport en uw niveau leiden tot de ideale fit.

Het is te gemakkelijk altijd uw uitrusting, de slechte sneeuwomstandigheden of de piste de schuld te geven wanneer niet de juiste flow gevonden wordt in het spel met de zwaartekracht op de sneeuw. Een juiste synchronisatie tussen persoon, bewegingstechniek en materiaal zorgen voor een optimaal resultaat. Alleen bij de juiste chemie tussen “software” en “hardware”, lichaamsbeweging en materiaal is perfect skigenot mogelijk. De juiste evaluatie en uitlijning, gecombineerd met een programma op de ski’s in de sneeuw en op de juiste simulators, zijn daarbij belangrijk.

Het Programma is geen skiles, er is geen slecht of goed, juist of fout; het is een proces van metingen, beoordelingen, evaluaties, gedefinieerd plan van aanpak en resultaten. Het resultaat van deze totale set-up kan verbazingwekkend zijn.

Voor alle niveau’s en leeftijden van skiërs;  man of vrouw. Meetbaar voordeel dat u kunt voelen en zien!

Het programma:

 • Tijdsduur: 4 Uur in totaal waarvan 2 uur voor een juiste analyse en set-up, een uur op de sneeuw en op een later tijdstip nog een uur voor de fijn-tuning. Hierna heeft u zonder termijn recht op onze pasgarantie.
 • Een interview met u om vast te stellen wie u bent, hoeveel ervaring u heeft en hoe u skiet.
 • Analyse van uw morfologie en welke invloeden dit heeft op uw skitechniek.
 • Analyse skitechniek indoor, video opnames en analyse waarbij we uw sterke en zwakke punten eruit halen en in duidelijk begrijpbare taal aangeven waar uw mogelijkheden op verbetering liggen.
 • Mogelijkheid tot gebruik van onze demo ski’s.
 • We maken een analyse en een gezamenlijk plan van aanpak.
 • Beoordeling en aanpak om uw dynamische balans te verbeteren.
 • Een volledige bootfitting (exclusief aan te schaffen accessoires).
 • Persoonlijke doelen ten aanzien van skitechniek in de toekomst.

Doelen

 • Een natuurlijke, efficiënte gebalanceerde positie op uw ski’s met de juiste balans, minder lichamelijke inspanning, betere reactie en coördinatie.
 • Presteren met minder stress op het lichaam.
 • Sneller glijden en meer effectief carven.
 • Betere coördinatie en controle op de pistes.
 • Geniet meer van uw sport, leer sneller en ski langer in uw leven!
 • Overdracht van power en controle naar de sneeuw en het leren gebruiken van de energie die u weer terug ontvangt vanuit de sneeuw en uw bocht’.
 • Uzelf goed voelen tijdens het skiën en dit uitstralen in uw skiën.
 • Met behulp van onze passie, kennis, ervaring en inlevingsvermogen ervoor te zorgen dat we van de gemiddelde skiër een goede skiër maken, van een goede skiër een zeer goede en van de zeer goede skiër een expert.
 • Mocht u pijn ervaren tijdens het skiën, de weg te openen naar pijnvrij skiën.
 • Ontdek een gelijkmatige krachtoverdracht en controle op de piste.

Dit programma wordt met u 1 op 1 uitgewerkt samen met mij, Gegradueerde in de Lichamelijke Opvoeding, gediplomeerd Instructeur bij de veeleisende skischolen van Oostenrijk en Canada.

Prijs € 450,-
(Exclusief aan te schaffen materialen en toegang piste)