+31 (0)6 49 66 28 60 info@skisnowboardservice.com

Binding controle en afstelling

SAFETY CHECK

Een skibinding is een systeem met een speciaal mechanisme dat de skischoen verbindt met de ski. De binding zorgt ervoor dat de skischoen stevig op de ski blijft zitten en dat de skiër ermee kan sturen en remmen tijdens de afdaling. Komt hij of zij plotseling ten val en wordt er een bepaalde krachtlimiet overschreden, dan schiet de schoen los uit de binding. Met deze beveiliging kan ernstig (knie)letsel worden voorkomen.

Een juist ingestelde binding draagt daar zeker aan  bij. De binding mag niet te laat of te vroeg losspringen tijdens het skiën. Maar ook door verschillende variabelen, veranderen gewicht en ervaring van de skiër en slijtage op de bewegende delen van de binding, kan het nodig zijn uw binding aan te passen.

Aangezien voor ons úw zekerheid op de eerste plaats staat adviseren wij u op regelmatige basis uw bindingen te laten controleren en afstellen.

Met behulp van onze computer gestuurde skibinding-controle machine wordt uw binding vakkundig en veilig gecontroleerd en ingesteld. Deze machine leest zeer exact de Newtonmeters volgens ISO-Norm 11088, waarbij de binding lost. Hierdoor is een exacte en veilige afstelling volgens DIN norm (Deutsches Institut für Normung) mogelijk alsook kunnen problemen in de binding exact gesignaleerd worden.