Skischoenen

Skischoenen die goed passen, voelen als een goede warme handdruk van een vriend, zorgen voor een goede doorbloeding,  zodat uw voeten warm en “happy” blijven, waardoor  u langer op de piste kan blijven en meer plezier en controle aan het skiën beleeft. Goed passende schoenen maken de ski’s reactief omdat ze niet wiebelen onder de voet zodat een krachtige overdracht van de energie van de skiër naar de ski’s mogelijk is.

Na inmiddels meer dan 25 jaar in de wintersport werkzaam te zijn en een bijdrage geleverd te hebben aan vele tests, valt het me altijd op dat iedereen ski’s wil testen maar dat niemand skischoenen wil testen. Praktisch gezien brengt dit natuurlijk ook een complexe organisatie met zich mee en is het inderdaad ook vrijwel onmogelijk om alle modellen in alle maten onder aan de piste te zetten en iedere run van skischoenen te wisselen. Maar wanneer men echter bedenkt dat de skischoen en binnenzool de belangrijkste verbinding is tussen de voet van de skiër en de ski’s op de sneeuw, verdient dit stukje sportmateriaal alle aandacht.

Veelal wordt een skischoen gepast in een statische stand. Wij zijn van mening dat het belangrijk is een skischoen die bedoeld is om te skiën (wat beweging is) niet in stilstand aan te passen maar in motion. Wij hebben via de juiste simulators een manier ontwikkeld waardoor de fitting van de schoen zo goed als mogelijk getest kan worden op de manier waarvoor hij aangekocht wordt, namelijk te skiën van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Én daarna nog een drankje in de après-ski te drinken, zonder pijnlijke voeten. Een skischoen die bij ons wordt aangekocht is dan ook met pasgarantie. Niet alleen tot aan de deur, maar tot hij zit zoals u wilt.

Om dit te bereiken zijn we volledig up to date, de nieuwste kennis en materialen helpen ons het beste eindresultaat te bereiken. Dit is geen statisch gegeven maar is en blijft steeds in beweging.

Wij hebben een doordacht aanbod van skischoenen voor ieder niveau en kunnen, van beginners tot  profi’s. U vindt bij ons diverse A merken zoals Atomic, Fischer, Head, Rexxam en Salomon.

 

Hoe gaan wij te werk: 

Analyse van voet en lichaam

We starten met een handmatige analyse van voeten en onderbenen zodat we complete informatie hebben voor een juiste keuze en start van de set-up. We onderzoeken de beweeglijkheid van voet, enkel en knie.

Buitenschaal

Buitenschalen zijn er in zeer veel verschillende vormen, breedtes, hoogtes en hardheden (flex). De keuze van de schaal is één van de belangrijkste stappen in de aanschaf van uw skischoenen.

Power en energie worden beter doorgegeven bij een stijvere schoen maar de skiër moet wel in staat zijn om de skischoen correct te buigen. Wanneer dit niet lukt omdat de schoen te stijf is komt de skiër constant ‘achterop te zitten’ en heeft hij daardoor problemen de ski’s te controleren. Wij geven een gedegen advies voor de stijfheid van de schaal en kunnen ook de schaal stijver of zachter maken.

De schaal wordt volledig aangepast aan uw voet.

Bij bepaalde modellen kan de schaal worden verwarmd en uitgedrukt om beter aan te sluiten aan de persoonlijke vorm van de eigen voet en of kuit. Bij andere modellen wordt de schaal uitgefreesd met een speciale carbide frees.

Wat de vorm van uw voet ook is, heeft u een zeer grote enkel of een bobbel op uw eerste  metatarsal? Geen probleem! Wij maken plaats daarvoor. Wij hebben al de nodige kennis, ervaring en materialen hiervoor.

Binnenschoen

Ook de binnenschoenen worden aan uw voet aangepast. Sommige modellen hebben standaard thermo vervormbare binnenschoenen die volledig de vorm van uw voet aannemen.

Binnenzool

Een custom made vacuüm gevormde zool is één van de meest belangrijke onderdelen van uw skischoen set-up. Deze creëert extra stabiliteit en vermindert ongewenste beweging en wrijving en houdt de voet in de gewenste positie in de schoen. Wij gebruiken de laatste nieuwe vacuüm materialen zodat we een zeer nauwkeurig product aangepast aan uw voet kunnen maken.