+31 (0)6 49 66 28 60 info@skisnowboardservice.com

Skischoenen

Skischoenen die goed passen, voelen als een goede, stevige, warme handdruk van een vriend. Doorbloeding van spieren, werking van zenuwen en gevoel moeten goed zijn zodat uw voeten optimaal fuctioneren, warm en “happy” blijven, waardoor u langer op de piste kan blijven en meer plezier en controle aan het skiën beleeft. Goed passende schoenen maken de ski’s reactief omdat ze niet wiebelen onder de voet zodat een krachtige overdracht van de energie van de skiër naar de ski’s mogelijk is.

 Wanneer men bedenkt dat de skischoen en binnenzool de belangrijkste verbinding is tussen de voet van de skiër en de ski’s op de sneeuw, verdient dit stukje sportmateriaal alle aandacht. Wij zijn van mening dat het belangrijk is een skischoen met de nodige zorg en advies uit te kiezen en te passen zodat u straks kunt skiën van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat én daarna nog een drankje in de après-ski te drinken, zonder pijnlijke voeten. Een skischoen die bij ons wordt aangekocht is dan ook met pasgarantie. Niet alleen tot aan de deur, maar tot hij zit zoals u wilt.

 Wij hebben een doordacht aanbod van skischoenen voor ieder niveau en kunnen, van beginners tot  profi’s, extra smalle en extra brede kuiten en voeten. U vindt bij ons A merken zoals Atomic, Fischer, Head en Rexxam.

 Hoe gaan wij te werk: 

Analyse van voet en lichaam

Met behulp van een professionele podoscoop maken we een analyse van voeten en onderbenen zodat we complete informatie hebben voor een juiste keuze en start van de set-up.

Buitenschaal

Buitenschalen zijn er in zeer veel verschillende vormen, breedtes, hoogtes en hardheden (flex). De keuze van de schaal is één van de belangrijkste stappen in de aanschaf van uw skischoenen.

Power en energie worden beter doorgegeven bij een stijvere schoen maar de skiër moet wel in staat zijn om de skischoen correct te buigen. Wanneer dit niet lukt omdat de schoen te stijf is komt de skiër constant ‘achterop te zitten’ en heeft hij daardoor problemen de ski’s te controleren. Wij geven een gedegen advies voor de stijfheid van de schaal en kunnen ook de schaal stijver of zachter maken.

De schaal wordt volledig aangepast aan uw voet.

Bij bepaalde modellen kan de schaal worden verwarmd en uitgedrukt om beter aan te sluiten aan de persoonlijke vorm van de eigen voet en of kuit. Bij andere modellen wordt de schaal uitgefreesd met een speciale carbide frees.

Wat de vorm van uw voet ook is, heeft u een zeer grote enkel of een bobbel op uw eerste  metatarsaal? Geen probleem! Wij maken plaats daarvoor. Wij hebben al de nodige kennis, ervaring en materialen hiervoor.

Binnenschoen

Ook de binnenschoenen worden aan uw voet aangepast. Sommige modellen hebben standaard thermo vervormbare binnenschoenen die volledig de vorm van uw voet aannemen.

Binnenzool

Een custom made vacuüm gevormde zool, wel of niet verwarmd, is één van de meest belangrijke onderdelen van uw skischoen set-up. Deze creëert extra stabiliteit en vermindert ongewenste beweging en wrijving en houdt de voet in de gewenste positie in de schoen. Wij gebruiken de laatste nieuwe vacuüm materialen zodat we een zeer nauwkeurig product aangepast aan uw voet kunnen maken.